FAQ

Geplaatst op door

Op deze FAQ-pagina vind je de meest gestelde vragen voor het kiezen van de juiste rijschool.

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je ‘even’ je rijbewijs haalt. Natuurlijk wil je wel waar voor je geld. En hoe zit het met ziekte van de instructeur? Wat betaal je per les? Hoe hoog is het slagingspercentage? Op deze en andere vragen wordt op deze pagina antwoord gegeven.

 

Hoe kies je een rijschool?

Wees kritisch bij het kiezen van een rijschool. De ene rijschool geeft veel meer waar voor je geld dan de andere. Daarbij is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een instructeur of een rijschool. Je gaat veel tijd doorbrengen achter het stuur en je moet je dus op je gemak voelen. De meeste rijscholen hebben een gratis proefles. Maak hier gebruik van! Je weet dan of het klikt tussen jou en de rij-instructeur (of niet).

 

Van wie krijg ik les?

Van mij! Ik ben Emiel Mulder en help je graag op weg naar het behalen van je rijbewijs B.

Untitled

 

Locatie rijschool, Alkmaar, Heerhugowaard e.o.

Als je specifiek zoekt naar een rijschool in Alkmaar, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, etc. kun je vaak ook in de directe omgeving rijscholen vinden. Je bent niet beperkt tot je eigen stad of woonplaats.

Ter illustratie: wij zijn als rijschool in Heerhugowaard gevestigd, maar geven rijlessen in al deze onderstaande plaatsen.

  • Alkmaar
  • Heerhugowaard
  • Warmenhuizen
  • Oudkarspel
  • Broek op Langedijk
  • Noord-Scharwoude
  • Zuid-Scharwoude

Alleen zoeken op rijles Heerhugowaard of rijles Alkmaar als je in Alkmaar of Heerhugowaard woont, hoeft dus niet. Je aanbod wordt extra groot als je ook zoekt op rijles Broek op Langerijk of rijles Warmenhuizen.

 

Hoe weet ik of een rijschool bij mij past?

Hieronder staan enkele vragen die je aan rijscholen kunt stellen voordat je je keuze maakt. Vanuit Autorijschool Emiel Mulder wordt hier antwoord op gegeven.

 

Welke afspraken zijn er bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesvoertuig?

Stel je voor: je bent ziek. Normaal gesproken moet je een afspraak 24 uur van tevoren afzeggen, anders wordt deze in rekening gebracht. Maar hoe kun je 24 uur van tevoren bedenken dat je ziek wordt? Een (buik)griep begint bijvoorbeeld heel plotseling. Ben je dus ziek, dan mag je ook op de dag zelf afbellen – natuurlijk het liefst zo snel mogelijk. De rijles gaat dan niet door en je hoeft niet te betalen voor die les.

Ben ik zelf ziek, of is de lesauto defect? Dan laat ik je dit zo snel mogelijk weten.

 

Zijn er plaatsvervangers of vervangende lesvoertuigen?

Wij hebben binnen de rijschool één lesvoertuig. In geval van een defect aan het lesvoertuig zal er een vervangende lesauto worden geregeld. De rijlessen kunnen in dat geval dus gewoon doorgaan, alleen les je in een andere auto.

 

image_1

 

Wanneer krijg je je lesgeld terug?

Lesgeld van niet gereden uren zal altijd geretourneerd worden.

 

Bestaat de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt?

Natuurlijk!

 

Zijn de lessen logisch – van makkelijk naar moeilijk – opgebouwd?

Ja. We werken binnen de rijschool volgens het rijden-in-stappen-principe.

 

Wordt het lesvoertuig tijdens uitleg stil gezet?

Ja. Je kunt dan beter je aandacht erbij houden dan wanneer je ook nog eens op de weg zou moeten letten. Ik neem graag de tijd om alle instructies goed met je door te nemen. Ook geef ik je tijdens zulke momenten feedback op je rijgedrag. Zo is elke rijles optimaal!

 

Heb je les van een vaste instructeur?

Ja. Emiel Mulder is de vaste rij-instructeur en contactpersoon. Je hoeft dus niet steeds te wennen aan een andere instructeur.

 

Heb je een vast lesvoertuig?

Ja!

image_2

 

 

 

Is de instructeur bereid om mee te rijden tijdens het examen?

Ja, zeker het eerste examen zal de instructeur meerijden. Je kunt er ook altijd voor kiezen om hem niet mee te laten gaan als je dit prettiger vindt.

 

Welk slagingspercentage heeft de rijschool?

In het overzicht van het CBR hebben wij een slagingspercentage van 30%. Dat betekent dat 30% in één keer slaagt. Maar… wij zorgen ervoor dat iedereen uiteindelijk slaagt. Ook jij!

Iemand die altijd prima rijdt, kan opeens last hebben van faalangst tijdens het examen. Bij onze autorijschool hebben we te maken met veel leerlingen die ADHD, faalangst of autisme hebben. Wij helpen elk van die leerlingen met veel plezier, want met veilig autorijden wil je dat iedereen een kans krijgt om het goed te doen. Dat wij zulke leerlingen graag welkom heten, betekent echter ook dat ons slagingspercentage lager ligt, want er zijn simpelweg meer factoren die ’tegenwerken’.

Wij vinden het slagingspercentage dan ook minder belangrijk. Belangrijker vinden wij dat leerlingen met specifieke uitdagingen de kans krijgen om in zichzelf te blijven geloven, ook als zij het examen niet in één keer halen maar in twee of drie keer.

 

Gebruikt de rijschool een instructiekaart?

Ja. Dit is een duidelijke instructiekaart waar 32 stappen op staan waar je aan moet voldoen om vol vertrouwen aan het examen deel te nemen.

 

Kan ik ergens te weten komen of mijn rij-instructeur bevoegd is om rijles te geven?

Instructeur Emiel Mulder heeft een geldig WRM-certificaat en voldoet aan de bijscholingseisen die gesteld worden door het IBKI. Meer informatie hierover vind je op rijscholenkiezer.nl – daar staat alle informatie over slagingspercentages en bevoegdheid van de instructeur.

 

Heb je meer kans van slagen met een tussentijdse toets?

Ja, het afleggen van een tussentijdse toets bij het CBR verhoogt de kans dat je slaagt voor het rijexamen. Je kunt een tussentijdse toets bijboeken bij Autorijschool Emiel Mulder voor slechts 180 euro.

 

Wat kost een rijles?

Onze standaardprijs per les is 43 euro. In het meest voordelige pakket rij je al voor minder dan 32 euro per les.

rijlessen Alkmaar – rijles Heerhugowaard – rijlessen Warmenhuizen – rijlessen Oudkarspel – rijles Broek op Langedijk – rijlessen Noord-Scharwoude – rijles Zuid-Scharwoude – rijles Uitgeest – rijles Heiloo